Ortika kous kous


Gebraden kwartels met couscous, een receptje uit “Mijn Griekse Keuken”

Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de kwartels in een ovenschaal. Breng ze op smaak met peper en zout, olijfolie, knoflook, citroenzeste, citroensap, kerriepoeder en paprikapoeder. Masseer de smaakmakers goed in de kwartels.

Zet de schaal 25 minuten in de voorverwarmde oven. Kook de couscous met het laurierblad gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af.

Overgiet de couscous met de gesmolten boter of roer er het braadvocht van de kwartels door. Serveer de kwartels met de couscous.

“Griekse couscous” (kous kous in Griekenland) is handgedraaide pasta. De thrakiotiko couscous is een specialiteit in Thracië. Deze wordt gemaakt van bloem, bulgur, melk en ei.

Tip: lekker met feta! Smakelijk!

Ingrediënten:

8 kwartels, peper & zout, olijfolie, 4 teentjes knoflook (geperst), zeste van citroen, sap van 1/2 citroen, 1/2 eetlepel kerriepoeder, 1/2 eetlepel zoet paprikapoeder, 400g couscous, 1 laurierblad, 50g boter (gesmolten)