Mijn Griekse Keuken

 


Voor een instant vakantiegevoel!

– 70 traditionele en vernieuwende Griekse recepten voor elke gelegenheid

– Lekker veel gerechten om te delen en samen van te genieten
– Leuke achtergrondinformatie en handige tips

Efgenia Karampatakis van restaurant Orestis in Genk neemt ons mee naar Thracië, waar haar familie vandaan komt.
Zij laat ons kennismaken met de traditionele gerechten uit de streek, die van generatie op generatie worden overgedragen.

Daarnaast ontwikkelde zij in de loop der jaren haar eigen recepten waarin de smaken van haar jeugd nooit veraf zijn. Lekker eten en drinken, lachen, feesten en genieten met de mensen die je dierbaar zijn, is de rode draad in dit boek.
Want de Griekse keuken is vooral gul en gastvrij. Relax… en drink een ouzo!

Met warme, verleidelijke foto’s van foodfotograaf Heikki Verdurme en teksten van culinaire journaliste Liesbeth Hobert.

Efgenia Karampatakis kreeg de liefde voor eten en koken mee van haar Griekse moeder en grootmoeder. In 1993 begon haar moeder Soula met restaurant Orestis in Genk waarvan Efgenia sinds een aantal jaren de chef is. Als enige Belgische vrouwelijke chef is Efgenia opgenomen in de Chef’s Club of Greece en nam zij deel aan een masterclass van topchef Alain Ducasse in Athene.

Veel lees- & kijkplezier!


Het boek kan je bij Orestis kopen. Prijs: 20,- EUR

× WhatsApp'je doen?